Nederlands

Gratis parkeren, gratis wifi, anti-geluid ramen, tee of koffie 24/7, welkm drink, Flat screen TV met Chrome cast, tramhalte voor het huis, niet-roken huis, ale kamers op de 1ste verdieping…Albert Molière is een Brussels herenhuis gebouwd in 1906, ideaal ingericht voor uw verblijf in Brussel.

Het huis wordt bewoond door de eigenaars die de kamers op de eerste verdieping ter beschikking stellen van hun gasten.
Albert Molière bevindt zich in de buurt van de beroemde Molièrelaan en Hoogte 100 (hoogste punt in Brussel) op de prachtige Albertlaan 168.
Al onze kamers zijn voorzien van een televisie met kabel-TV en ChromeCast. Iedere kamer heeft zijn individuele doucheruimte, toilet en wastafel. Behalve de Automne-kamer heeft ieder vertrek een grote spiegel op de schoorsteenmantel.
We stellen u onze vijf seizoenen kamers voor:
De Moesson-kamer, 19 m2, met tweepersoonsbed, een raam dat op het zuiden geeft, en een douchekamer. De schoorsteenmantel en het plafond met klassiek lijstwerk zorgen voor een warme sfeer.
De Herfst-kamer, 15m2 is een eenpersoonskamer. Oostgericht met doucheruimte. Een modernere stijl, zonder schouw maar met een drieluik venster dat perfect past in het huis.
De Winter-kamer voor 2 personen van 21 m2. De doucheruimte werd rondom het raam gebouwd, met zicht op het oosten. De mooie schouw en plafond sierlijstwerk geven een gevoel van comfort en ruimte.
De Lente-kamer onthaalt ook tot 2 personen met een oppervlakte van 21 m2, en geeft uit op een ruimere douchekamer van 5 m2. De gasten kunnen gebruik maken van een balkon dat op de Albertlaan met z’n honderdjarige kastanjebomen uitgeeft. Net zoals de Zomer-kamer beschikt deze ruimte over hoge plafonds, lijstwerk en een erg mooie schoorsteenmantel.
De Winter– en Lente-kamers kunnen ontsloten worden tot een suite; de dubbele tussendeuren, normaal dicht en geïsoleerd kunnen geopend worden voor gasten die met een groep of familie bij ons verblijven.
Tenslotte is er de Zomer-kamer, eveneens een tweepersoonskamer van 21 m2 met twee grote raampartijen, met aangrenzende doucheruimte van 5m2 met eendrieluik venster, die uitgeven op de Albertlaan.
Situering
Het huis ligt aan de Albertlaan in Vorst, een avenue met prachtige honderdjarige kastanjebomen en luisterrijke herenhuizen ten zuiden van het stadscentrum van Brussel. Op 3.7km van het stadskern, 500m van het Park van Vorst, 200m van de Molièrelaan, 1,3km van het Hortamuseum, 2km van de Louizalaan…
Bereikbaarheid
Vanaf het station Brussel Zuid: u neemt de ondergrondse tramlijn 3 (richting Churchill) of 4 (richting Stalle) en stapt af aan de vijfde halte Berkendaal (net nadat de tram aan de oppervlakte komt); een rit van 7 minuten. U steekt links in de rijrichting over en gaat naar rechts, Albert Molière is het tweede huis (nummer 168).
Vanaf de Nationale luchthaven van Brussel (Zaventem): u neemt de trein tot het station Brussel Zuid (20 minuten), vervolgens de tram zoals hierboven beschreven. U rekent ongeveer op een uur na landing om ons te bereiken.
Vanaf de luchthaven van Charleroi-Brussels South: u neemt de shuttlebus (een rit van een uur) tot het station Brussel Zuid, vervolgens de tram zoals hierboven beschreven. Tussen de landing en aankomst in Albert Molière rekent u op zo’n 2 uur.
Met de trein: alle internationale treinen houden halte in het station van Brussel Zuid, daar kunt u op de tram overstappen.
Het huis is op:
  • 50m van de tramhalte Berkendaal, bediend door de lijnen 3 en 4 (een tram iedere 3 tot 10 minuten, afhangend van het uur van de dag, naar het centrum, Manneken Pis, de Grote Markt van Brussel, …)
  • 350m van de tramhalte Molière, bediend door de lijn 92 (richting Louizalaan en Justitiepaleis)
  • 500m van de tramhalte Vanderkindere (lijnen 3, 4, 7 (richting Heizel en Atomium) en 92)
  • 500m van het Albertplein (tramlijnen 3,4 & 51, buslijnen 11, 48 & 54).
  • 2 km van Vorst Nationaal, waar u kan te voet of met een bus + tram gaan